lørdag den 8. december 2018

Gopler - vådt i vådtDisse smukke gopler malede min 2. kl. forleden dag på et modul. Jeg tænker, at der ryger nogen stykker af dem under træet som julegaver om et par uger. ;-)

Du skal bruge:

Akvarelpapir (her er brugt A5 str)
Pensler
Oliekridt (her Caran D'ache)
Blå og grønne akvarelfarver (jeg har brugt flydende Ecoline)
Malertape
Malerunderlag/plade
Køkkenrulle

1. Først spændes akvarelpapiret op på en malerplade med malertape. Dels holder det papiret udspændt, selvom der kommer en masse vand på, og dels får billedet en fin hvid kant, når tapen pilles af igen. :-)


2. Jeg viste børnene et par billeder af gopler, så de kunne få en fornemmelse for form, bevægelse og mønstre. Jeg tegnede selv et par eksempler på tavlen med forskellig form og mønster.


3. Børnene tegnede deres egne gopler med hvidt oliekridt og trykkede godt til.


4. Med en stor pensel malede de hele papiret med vand også ud over tapekanten.

5. Jeg havde hældt 2 grønne og 2 blå akvarelfarver op i æggebakkepaletten, som de frit måtte male med. De skulle arbejde hurtigt, mens papiret var vådt, så farverne blandede sig godt uden at blive helt ensfarvet. De fik besked på at male over goplen samt ud over tapekanten.


6. Hvert barn havde et stykke køkkenrulle, som de lagde over billedet, mens det var vådt.. De trykkede på det, så det kunne suge noget af farven og skabe en lysere baggrund.

7. Så fik billedet lov at tørre et par minutter, hvorpå de med en mindre pensel malede selve goplen - denne gang udelukkende med de 2 blå farver. De skulle også male over oliekridtstregerne, for der hvor de ikke har trykket så hårdt, giver den blå maling en supergod effekt.

8. Da billedet var helt tørt, pillede de forsigtigt tapen af.

Børnene var vilde med deres akvareller og syntes, det var rigtig sjovt at male vådt i vådt! :-D


2 kommentarer:

  1. I read yours are very good, suitable for me as a new learning blogspot. I have a Prediksi Togel blogspot. I am very grateful if friends want to visit on my blogspot Prediksi jitu.
    Not only Blogspot, I also learned to make a page, Visit also my cool page Link villabetting. Berita Indonesia

    SvarSlet