tirsdag den 2. juli 2013

Folk art landskaber med slikkepindetræer


En vikartime kan udvikle sig til meget rent billedkunstmæssigt, har jeg erfaret. :-) Disse folk art inspirerede billeder blev til i en vikartime, jeg havde med 1. klasse. Somme tider er jeg måske lidt vel ambitiøs mht hvad der skal nås i timerne, men oftest slipper jeg ret heldigt fra det. ;-) Også denne gang, selvom vi havde MEGET travlt med billederne.


Du skal bruge:
1. hvid kardus papir
2. Blokfarver i neon
3. Tusser i mange farver


1. Tegn en bølget linje op, som udgør bakken og tegn linjer nedefter.
2. Tegn små huse med døre og vinduer op på bakken. Huse, døre og vinduer som firkanter, tage som trekanter. Tegn slikkepinde træer i mellem husene.
3. Tegn tværgående linjer på bakken, som inddeler den i felter.
4. Tegn forskellige mønstre op i felterne.


Brug tusserne til at farvelægge husene, træerne og felterne. Gem himlen til sidst.I løbet af vikartimen nåede vi stort set at tegne landskabet op og farvelægge med tusserne.


Efterfølgende var jeg heldig en dag at have en time med 1. og 3. klasse sammen, så 1. klasse nåede at male himlen med neon blokfarver, og 3. klasse nåede at lave deres Bollenveld malerier færdige. En yderst struktureret lektion med 40 elever, men faktisk ret hyggelig. :-)


Landskaberne var selvfølgelig også udstillet til sommerfesten. Her var billederne klippet til og limet på sort kardus, så der var ramme på.


Her ses alle billederne samlet.


2 kommentarer:

  1. Lovely work. This is such an effective project...
    :Elizabeth
    paintersofdreams.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Thank you very much. :-) And I totally agree - it's very effective. It looks so good, and it is SO easy.

    SvarSlet