mandag den 23. marts 2015

Fuglefløjt og forår


I sidste uge havde vi et par dejlige forårsdage med solskin og fuglefløjt, og det inspirerede mig til at lave disse forårsbilleder med 1. klasse. Jeg ønskede at lave et projekt, der kunne klares på et dobbeltmodul, for efterfølgende skulle vi have 2 teamuger samt påskeferie, så det ville være dejligt at kunne starte på noget nyt efter ferien. 

Disse billeder er derfor meget enkle. På nettet søgte jeg og fandt en stribe fuglesilhuetter, som jeg printede ud og kopierede i størrelser, der passede til A4, som baggrunden er lavet i.

Materialer:
Hvid A4 kardus
A4 kopipapir i forårsfarver
Fuglesilhuetter
Sort kardus
Sakse (almindelige og silhuet)
Limstifter


Hvert barn valgte 2 forskellige farver.


Først rev de en strimmel af forneden på det ene stykke på den korte led - hele vejen hen over papiret. Det blev limet på baggrunden forneden, så kanten og hjørnet af papiret passede med kant og hjørne på baggrunden.


Baggrunden havde de foldet først et lille stykke fra kanten og klippet et stykke af i folden, så papiret blev kortere.


Dernæst rev de et tilsvarende stykke af det andet papir på den korte led, som blev limet på foroven på baggrunden, så det også passede med kant og hjørne. 


Så rev de tre stykker til af i samme farve - ikke hele vejen hen over papiret. Disse stykker blev limet på mellem det øverste og nederste stykke med lidt mellemrum, så det hvide baggrundspapir kunne ses i mellemrummene.


Hvert barn fik en silhuet af en fugl, som de klippede ud. Flyvende fugle, fugle på kviste, fugle i rede eller bare fugle. Fuglene klippede de ud og limede på deres billede, hvor de synes de passede. 


De klippede 4-5 smalle strimler i sort kardus, som spidsede til i den ene ende. Strimlerne blev limet på helt til kanten forneden som strå i silhuet.


Hele billedet blev limet på et stykke A4 sort kardus, så billedet blev indrammet med et sort stykke foroven og forneden.

Et lille stykke forår på papir. :-)

3 kommentarer:

 1. tingene er så flotte jeg elsker det

  SvarSlet
 2. Flotte forårsbilleder - og fin arbejdsbeskrivelse!

  SvarSlet
 3. Bidt Af Billedkunst!: Fuglefløjt Og Forår >>>>> Download Now

  >>>>> Download Full

  Bidt Af Billedkunst!: Fuglefløjt Og Forår >>>>> Download LINK

  >>>>> Download Now

  Bidt Af Billedkunst!: Fuglefløjt Og Forår >>>>> Download Full

  >>>>> Download LINK

  SvarSlet