onsdag den 1. april 2015

Blomster af malet papir


Jeg er vild med at genbruge i billedkunst. Der er så mange ting, man kan genbruge i nye "forklædninger" - også tidligere billedkunstprojekter. 

Sammen med 1. klasse har jeg lavet disse blomster ud af malet papir fra et skyggeprojekt, jeg lavede med 5. klasse tidligere på skoleåret. 


Da vi pillede udstillingen af skyggebillederne ned, rullede jeg de store stykker papir sammen og gemte på depotet i billedkunstlokalet til senere brug.
Malet papir har en anderledes og lidt mere spændende tekstur end farvet papir har, synes jeg. :-)


De store ark blev klippet ud i mindre stykker, så de var nemmere at arbejde med for 1. klasse. De skulle vælge mindst to forskellige farver til selve blomsten. De tegnede 3 cirkler op - 1 stor og 2 mindre. Vores små plastikspande, som står på bordene til småskrald, blev brugt til at tegne cirkler op med. Top og bund udgør de to størrelser.


Den store og en af de små cirkler fik klippet hakker ind i siden hele vejen rundt. Den lille cirkel uden hakker blev limet på den store, og den lille med hakker fik foldet bladene op og limet på den anden lille. I midten af blomsten blev der limet et lille stykke sammekrøllet silkepapir.

Stilken og bladene på blomsten blev klippet ud af det grønne malede papir. Hele blomsten blev limet på et stykke blåt kopipapir.
1 kommentar:

  1. Smuk ide med de falmede blomster! Jeg elsker dit koncept med at genbruge papir og materialer generelt. Tak for inspiration. Kh Bolette (also billedkunstlærer)

    SvarSlet