tirsdag den 7. april 2015

Mixed media 5. kl. - byg baggrunden op
5. klasses store projekt i dette skoleår er personlige mixed media malerier. Det var et projekt, der kørte over adskillige billedkunsttimer og involverede mange forskellige måder at male/sætte spor på et lærred.

De brugte lang tid på at bygge baggrunden op. Her vil jeg vise eksempler på, hvordan de gjorde det - hovedsageligt gennem en masse billeder.
Baggrundsfarverne blev malet på med en fugtig husholdningssvamp. Farverne måtte meget gerne lappe over hinanden, der hvor de mødtes. 
Enden på en malerulle dyppet i maling sætter fine runde ringe på lærredet.


Bobleplast i forskellige størrelser med maling på laver også spændende mønstre. Jeg plejer at samle sammen, når vi modtager pakker, men det kan også købes nyt og frisk i ruller.Vores mønsterruller købt hos CChobby var flittigt i brug. Der er 4 forskellige mønstre.Kageforme er også fine at trykke mønstre med. Vi har tal, bogstaver og stjerner - foreløbig. ;-)


Jeg havde stillet alle tingene op på det store bord, så de var lige til at gå til for børnene.

Fortyndet maling er god at lave "løbere" med. Man kan også spraye direkte på lærredet med vand i en sprayflaske, mens baggrundsmalingen stadig er våd. Skabelonstryk og poscatusser er gode at arbejde med ovenpå de første lag. Man kan bruge en færdig skabelon som hunden her, eller klippe en selv i papir som ruderne herunder. Den hvide streg om ruderne er lavet med poscatus.
Træet er lavet via overheadprojektor. Motivet er kopieret på en overheadtransparent.En pensel med både vand og maling i laver fine splatmønstre.
1 kommentar: