tirsdag den 16. december 2014

Snemænd i snevejr!


1. klasse har lige nået at lave disse festlige snemænd, inden det lige om lidt er juleferie! Heldigvis for det, for jeg bliver i så godt humør af at se på dem. :-)
Materialer:
Blå A4 karton
Hvidt kopipapir A4
MEGET lyseblåt A4 papir
Hvid maling
vatpinde
Farvede papirrester
Sort marker
Limstift


Brug det blå karton som baggrund. Riv et par strimler af det hvide papir og et par strimler af det lyseblå papir på den korte led. Lim strimlerne på papiret, så de overlapper hinanden, skiftevis hvid og lyseblå. Det nederste stykke skal have en lige kant forneden. 

Når man river papiret på den måde, giver det meget forskellige "snedynger" - det kan jeg godt lide. Det lyseblå papir giver skygger i sneen.

Dyp en halv vatpind i den hvid maling og mal snefnug på den øverste del af papiret.

Tegn 3-4 cirkler på resten af det hvide papir og klip ud. Stabl dem ovenpå hinanden og lim dem på, så de udgør snemanden. Lim et lille trekantet stykke orange papir på som næse. Snak om hvilken vej det vender, så snemanden både kan se op eller ned eller til en af siderne.

I en rest farvet papir klippes der et halstørklæde ud, som blæser for vinden og lim det på. 

Til sidst tegnes øjne, mund, knapper, hat/kasket og arme på med en sort marker.Noget af det sjoveste var vist at få lov at male med en vatpind! Børnene gik i hvert fald til opgaven med store smil på. :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar