søndag den 18. oktober 2015

At bytte kunst - med Minnesota


Vi - mine elever og jeg har deltaget i et kunstbytte med en skole i Minnesota! Et art trading projekt. Det har været helt fantastisk, og udviklede sig til at omfatte meget mere end bare at bytte kunst for kunst. Mere om det senere. :-)

Dette blogindlæg har været lang tid undervejs, for det hele startede allerede i foråret. Jeg har længe fulgt en fantastisk billedkunstblog - Mini Matisse. Bloggen er lavet af en super engageret og meget flittig billedkunstlærer mrs Hahn. Hun udsendte et nødråb på sin blog, fordi den planlagte art trade med en skole i Japan faldt fra hinanden -  læs mere HER. De havde nået at sende alle eleverne fra Minnesotas kunst til Japan, så hun efterlyste en skole et andet sted i verden, som havde lyst til at tage over. Jeg svarede. ;-)

Kort tid efter modtog vi 125 stykker kunst, som havde været halvvejs rundt om jorden - først fra Minnesota til Japan, og dernæst fra Japan til Danmark. :-) 


På denne lille video forklarer mrs Hahn selv, hvad handlen med Japan går ud på (den er lavet før, skolen i Japan sprang fra).

Her er billeder af de fine stykker kunst, vi modtog. Ugler tegnet i en streg, små abstrakte akvareller og ansigter med ansigtstræk i kuverter, så de kunne ændres efter behag. Alle med kunstnerens billede og navn ved siden af. Så måtte vi i gang med at lave kunst til Minnesota. Jeg har kun små klasser og ideen i projektet er, at der skal byttes kunst stykke for stykke, så vi skulle også lave 125 billeder, vi kunne sende tilbage til dem. Her fra deltog derfor begge 5. klasser, begge 4. klasser, begge 2. klasser og en af 1. klasserne. Jeg havde travlt, men det var rigtig spændende.

Mine elever havde en masse spørgsmål til eleverne fra skolen i Minnesota, som jeg sendte til mrs Hahn. Hun og hendes elever besvarede dem ved at lave denne video. En super fin måde at formidle på - så fin, at mine elever i 4. klasse insisterede på at gøre det samme! Så på den måde blev både dansk og engelsk undervisningen involveret i vores "lille" art trading projekt. :-D Jeg kan desværre ikke vise deres video, da det kræver en tilladelse fra alle forældre, jeg ikke har. Jeg kan kun sige, at de gjorde et virkelig flot stykke arbejde!

Når vi nu havde muligheden for at deltage i sådan en global billedkunstudveksling, syntes jeg det var oplagt, at vi lavede noget typisk dansk, så det også blev en slags kulturudveksling. Vi lavede gækkebreve (som udelukkende er et dansk fænomen) - læs om forløbet HER, viking kunst (læs mere HER, papirklip a la H C Andersen, folde-ud eventyr over Prinsessen på ærten, Decoupager inspireret af dronning Margrethes eventyrdecoupager og fotokunst over temaet "Forår i Danmark".Mrs Hahn har lavet et MEGET langt og meget fint blogindlæg om vores art trade - Art trade with Denmark. Hun valgte at gemme alle billederne fra Danmark indtil skoleårets start i Minnesota i september for på den måde at lave en slags velkomst af skolens 800 elever og deres forældre med billederne fra Danmark - super cool!


Det har været en KÆMPE oplevelse at deltage i handlen og mrs Hahn har været en fornøjelse at arbejde med! Gør det gerne igen. :-)2 kommentarer:

 1. Fedt projekt Lisbeth. Jeg er selv med i et 12 måneders projekt, hvor jeg/vi udveksler små kunstprojekter med elever fra Finland, og al kommunikation foregår på engelsk.

  http://www.dearyouartproject.com/meetus/

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig, Tatjana! Det var og er et fedt projekt. :-) Super spændende og det har åbnet børnenes øjne for en verden udenfor deres lille skole her.
   Jeg tog også lige et kig på dit/jeres projekt, og det virker lige så spændende. Det giver os så mange flere og anderledes muligheder om billedkunstlærere. :-)

   Slet