torsdag den 18. maj 2017

Matisse collager på malet papir


2. klasse har arbejdet med at lave Matisse inspirerede collager i malet papir - med et fremragende resultat! :-)


Materialer:
A3 grå kardus
malet papir i mange farver
ugebladsilhuetter

Malet papir: Hver gang vi har haft et maleprojekt er der maling til overs - også selvom jeg går meget op i at instruere eleverne i at tage flere gange og blande lidt af gangen. Jeg har indført på alle mine billedkunsthold, at i slutningen af timen maler man den overskydende maling over på kardus papir og lægger til tørre. Vi har gjort det så tit, at eleverne nu gør det helt af sig selv - det er faktisk en rigtig hyggeaktivitet, som de alle sammen kan lide. :-)

Det malede papir gemmer jeg på en stor hylde til fremtidige projekter. Den malede overflade giver et helt andet liv til farverne, som jeg synes er fantastisk til collager.
Se selv!


Alle skal vælge 3 nuancer malet papir, som de klipper i mindre firkanter og limer på gråt kardus. Ikke helt ud til kanten, så der dannes en uensartet ramme om billedet.


Vi har kigget på en masse Matisse collager og hans brug af organiske former. 
Eleverne tegner former op på små stykker malet papir og klipper ud. De bruger både den positive og den negative form af udklippet, som limes på baggrunden.


De vælger hver især en ugebladsilhuet, som tegnes op på en anden farve malet papir, end der er brugt til baggrunden.
Disse ugebladssilhuetter er gamle og brugt mange gange, men man kan snildt finde nye i de ugeblade, der selvfølgelig er samlet til brug i billedkunst. ;-) Det er en god ide at lime dem på karton (som det er gjort her) eller laminere dem. Det er lettere at tegne op efter og de kan holde meget længe på den måde.


Silhuetten klippes ud og limes på billedet.
Blev de ikke fine?? :-)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar