søndag den 24. marts 2013

Med spartel og malertape - valghold

Lærred 1 m gange 1 m - Olivia og Mathilde 7. kl.

Jeg elsker at være på kursus og få lov til at have fingrene i det selv! Og det er lige så fedt at komme hjem igen og prøve det nye af med børnene på skolen. Her er et par af resultaterne efter et kursus med kunstneren Allan Stabell arrangeret af Danmarks Billedkunstlærere. Du kan se nogle af hans værker her
Billederne er malet op på hhv lærred, træplade og kraftig karton. Tegn en linje op præcis på midten med sort    tusch. Motivet til billedet kan findes i ugeblade, aviser, magasiner m.m. Gør motivet mere abstrakt på en skitse, inden det tegnes op henover midterlinjen, så motivet er delt nogenlunde lige op.

Motivet til fluen er fundet på forsiden af en avis. Flot nærbillede af en flue.

Alle linjer tegnes først op med sort tusch og bagefter med rødt oliekridt.Baggrunden skal males op med hjemmelavede spartler af små stykker karton, så hele omridset af motivet skal først dækkes af malertape. Det er noget af et pillearbejde. ;-)


Den ene halvdel af billedet skal males udelukkende i sort/hvide farver, den anden i hvid, blå, okker og orange. Når motivet er dækket med malertape (også midterlinjen), males baggrunden op med spartel, hvor der dyppes tilfældigt i farverne uden at blande dem.Når baggrunden på ene halvdel er malet og tørret, flyttes malertapen på midterlinjen,og så males baggrunden på den anden halvdel på samme måde. Til selve motivet blandes farverne, så det giver en anden tekstur end baggrunden.

Kraftig karton 50 cm gange 70 cm

Til billedet med cirklerne er der brugt lilla, gul, brun og hvid i stedet for de blå/gule/hvide farver, der er brugt til de øvrige billeder.


Træplade 60 cm gange 60 cm


Emma fandt et flot billede af en lagkage i en opskrift i et ugeblad, som hun omdannede til den lækreste, abstrakte lagkage i sort/hvidt og gult/blåt. Nederst ses det halvfærdige billede, hvor malertapen stadig sidder på midterlinjen. Ovenover er hun ved at lægge de sidste farver på kagen. :-)
   
Lærred 1 m gange 1 m - Emma 9. kl

Ikke noget dårligt resultat, vel? :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar