søndag den 20. april 2014

Hundertwasser på Arken - kunst med holdninger

Jeg er vild med Hundertwasser, men jeg har faktisk aldrig før set hans værker IRL! Kun i bøger og på nettet. Det har jeg så rådet bod på nu. :-)

Min mor matcher ligefrem billedet "Vinduerne går hjem". ;-)
 Sammen med min mor og en veninde var jeg på Arken og så deres udstilling om netop Hundertwasser, og billederne er SÅ meget federe i virkeligheden!


"Jeg vil vise, hvor let det er at skabe paradis på jord"


Hundertwassers vision var ved hjælp af sin kunst at gøre verden til et bedre sted. Paradiset materialiserede han i sine farvestrålende malerier, i de eventyrlige bygninger og i sin særlige økoaktivisme, der favnede bredt, lige fra manifester for humustoiletter og træplantningsaktioner til plantebaserede rodzoneanlæg.

"Hyldest til Van Gogh"
Hans billeder er fyldt med levende farver, vibrerende linjer, spændende detaljer, og han har i den grad eksperimentet, leget og været yderst alsidig i sin kunst.

Udsnit af "Mærkelige møder"

Hans modeller af de huse, han har tegnet, er også vildt fascinerende. De er både spændende og levende at se på.Inden vi skulle hjem måtte jeg selvfølgelig også en tur forbi Arken Shops bogafdeling! Jeg har en svaghed for kunstbøger, kunstkalendre og hobbybøger og har efterhånden mit eget lille kunst/hobbybibliotek. ;-)


Ned i indkøbskurven røg selvfølgelig kataloget fra Hundertwasser udstillingen, men da der var tilbud på katalogerne fra tidligere udstillinger (MEGET billigt!), kunne jeg ikke nøjes med det ene katalog. Også Warhol-Basquiat, Dr. Margrethe, Miro, Picasso og Anna Ancher blev der plads til. ;-)


Jeg fandt også en rigtig sjov OG brugbar kunst malebog med forslag til aktiviteter med kendte kunstværker. Glæder mig til at tage den i brug.


Jeg har fået en på opleveren, men også i høj grad nye input og ideer til kommende projekter med Hundertwasser!2 kommentarer:

  1. Det ser inspirerende ud. Jeg har endnu ikke været der, selv om jeg arbejder en spytklar derfra, men NU går den ikke længere :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også mit første besøg, men Hundertwasser måtte jeg bare opleve! :-)

      Slet