tirsdag den 2. juni 2015

Parafrase - med mor som coach

Min yngste datter går på gymnasiet og har bla. billedkunst. For nylig fik hun som opgave at lave en parafrase over et kendt kunstværk. 


Hun valgte Krøyers Sommeraften ved Skagen Strand. Det originale maleri forestiller Krøyer og hustruen Marie, der går tur i strandbredden. 

I parafrasen blev strandkanten omdannet til kanten af en afgrund, farverne blev lidt mørkere, så stemningen blev mere dyster. Krøyer holder Marie under den ene arm, men er han på nippet til at vippe hende ud over kanten eller prøver han at beskytte hende?


Vores lille stue blev omdannet til atelier med voksdug på gulvet, staffeli under lysekronen og et lille udvalg af akrylfarver (de 3 grundfarver, rød, blå og gul samt hvid og sort). 
Det fungerede rigtig fint. :-)


Hun tegnede først motivet op på malepladen med blyant, så hun kunne rette i det  undervejs. Hun havde en lille kopi af det originale billede ved siden af at se efter.

Hun malede selv billedet, men jeg blev flittigt brugt som coach - både til det tegnetekniske, til vejledning omkring man blander farver og maleteknikker, men også til diskussion omkring, hvordan historien i billedet kunne laves om og hvordan den nye historie kom frem i billedet.


Hun var selv ret tilfreds med resultatet, og det var moren også. ;-)


Hvad synes du? :-)


3 kommentarer:

 1. Den parafrase er godt tænkt - ros til din datter for idé og billedudtrykket :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, det er sjovt med parafraser og hendes ide var super fin. Har overvejet at tilføje et parafraseforløb til næste skoleårs årsplan i billedkunst. :-)
   Skal hilse fra hende og sige tak!

   Slet