onsdag den 27. maj 2015

Fra foto til akvarel - perspektiv


Som afslutning på 4. klassernes perspektivprojekt, se HER og HER - malede børnene fine akvareller efter et foto, de hver især fik udleveret.
Jeg havde fundet en masse flotte fotos på nettet med meget tydeligt perspektiv, så de kunne bruge de færdigheder, de havde lært de foregående dage. 

Det gav disse SUPER fine resultater!
1. Et A4 akvarelpapir blev spændt på en malerplade med malertape hele vejen rundt.
2. Dernæst blev der tegnet horisontlinje og forsvindingspunkt som fokus for resten af tegningen.


3. Tegningen blev malet med akvarelmaling, og til sidst blev malertapen pillet af, så der blev en fin hvid kant hele vejen rundt om billedet.


Jeg vejledte undervejs om vådt-i-vådt teknikker, hvordan man bruger vand til gøre farven lysere, hvordan man lægger skygger på og blanding af farver.


Til at begynde med faldt det børnene temmelig svært at styre, men de kom ret godt efter det. Efter min mening malede de smukke billeder.2 kommentarer:

 1. Hvor er det blevet nogle gode malerier! Det er sjovt, at du har fotograferet udgangspunktet ved siden af, så man kan se børnenes tolkning af motivet :-) Stor ros til dem og dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina! :-)
   Jeg synes, det var vigtigt at kunne se udgangspunktet, da det var kernen i projektet, at omsætte et foto til maleri ud fra det børnene havde lært om perspektiv tegning. Glad for, du kunne lide det. :-)

   Slet