torsdag den 14. maj 2015

Åben Have - hvad alle de andre bidrog med


Alle blev budt varmt velkommen til weekendens Åben have - kunsthåndværkermarked med rød løber, flag og guirlander foran Tines hus. Tine Strandgaard, som selv er kunsthåndværker, arrangerede for andet år marked hjemme i sin egen have.Hun havde sågar syet for skilt til at hænge ude ved vejen. Super kreativt!Der var tænkt på mange søde, sjove detaljer. En lille bænk at hvile sig på med en opfordring til at gøre det, inden man blev træt. ;-)


En sjov måde at tælle gæster på - de skulle selv lægge en lille sten i kurven.

For mig var den største oplevelse alle de andre, der deltog med forskellige smukke, finurlige og spændende ting.


Ghita og Peter Johansen
Vinhylden er deres lille garagefirma. De importerer vin fra Frankrig og Italien. De elsker at rejse på ’vinsafari’ og finde nye, dygtige vinbønder, som de kan købe vin af og sælge herhjemme til især venner og bekendte.
På havemarkedet lavede de vinsmagning af både rød- og hvidvine. For 30 kr. kunne man smage seks vine og få en hyggelig snak om vin.


Jeg var en af dem, der benyttede sig af muligheden for at smage på den lækre vin og få de gode historier med imens. Jeg var sågar så heldig, at det var i en af de (desværre) få stunder, solen var fremme, så jeg kunne sidde i en havestol med vin i hånden og solen i ansigtet. :-)


Hella Olsson havde begge dage et arbejdende pileværksted, og nu har både min mor og jeg et flettet stativ til ærteblomster - noget så fint.


Tine Strandgård arbejder Med mange materialer, gerne bæredygtigt design; bruger gummi, uld, stof, perler, acrylmaling m.m.

Det Lille Orø-værksted er et familiesnedkeri, der har specialiseret sig i unikke og bæredygtigt fremstillede fuglehuse, foderhuse og foderbrædder. Alt er håndbygget og i en eksklusiv kvalitet. Værkstedet drives af Niels og hans to sønner Silas og Malthe.

  

Vogel Keramik (Birthe Vogelsang) er fra Ringsted, hvor hun har et lille værksted .
Have høns , fugle på pind ,skåle, krus, vaser. krukker og anden unika ,er hvad der arbejdes med på værkstedet.

Min mor købte en fugl på pind - den ser rigtig fin ud i hendes blomsterbed udenfor hendes køkkenvindue.Lis Vestergaard sælger Henriks honning og fine bivokslys.
Jeg synes, de var fine bare som de lå der i æsken i fin farveorden. :-)


Dorota Strulak arbejder med forskellige materialer - primært sølv og ædelsten, men er også glad for genbrugsmaterialer, som får nyt liv i hendes kreationer.


Disse flotte glasting er lavet af genbrugsglas - gamle vinduer. Jeg fik desværre ikke fat i, hvad kunstneren hedder, så hvis der er nogen, der er klogere på det end jeg, så skriv det endelig i kommentarfeltet.Inger Ferbing er autodidakt med diverse kurser i koldglas-teknikker og har eget værksted som alle er velkommen til at besøge.Bodil Hansen laver de skønneste porcelænsblomster.

Jeg faldt for de fine blomsterøreringe, men overså at Bodil kun var der om lørdagen, så jeg nåede ikke at købe mig et par - ikke denne gang.Randi Strandgård er egentlig uddannet modist, men har hele livet tegnet og malet små søde malerier.Skønne kort i forskellige størrelser, dejlige tryk i passepartout, en smuk evighedskalender, herlige billeder i passepartout, glas og ramme og søde bogmærker illustreret af Inka Erichsen.
Inka Erichsens håndtegnede og håndmalede arbejder er hovedsageligt udført i tusch og akvarel og derefter trykt på hvidt karton af høj kvalitet. Bente Nielsen:
"Jeg hedder Bente og har efter at jeg er gået på efterløn fået mulighed for at dyrke min hobby, hvor jeg syr tøj og forskellige småting. På årets havemarked vil jeg have små engle i forskellige festlige mønstre og med vinger af drivtømmer. Jeg har også kulørte stof-fugle til ophængning, hagesmække og kludedukker, og et større udvalg af møbius-tørklæder."


Tonie Kristoffersen maler både små og store farverige malerier og anvender blandingsteknikker som decoupage, akrylmaleri, farvekridt, tusch og collage. Nærværende motiver som blomster og landskab garneret med lidt mønster.

Jeg er især vild med hendes valmuer!


Tine Bruun laver smykker af rav.


Der sælges kageudstyr af høj kvalitet. Webshoppen adskiller sig fra andre kagebutikker ved af fokusere på bageudstyr for at kunne give bedre service, og de udvikler kageopskrifter uden mælkeprodukter, som man gratis kan hente online. Og som noget helt særligt, så er iværksætteren bag Kforkage kun 9 år! Her ses iværksætteren Sara i egen lave person. ;-) Jeg kan skrive under på, at hun er en rigtig god sælger.Jonna havde fine keramikheste med.


Christina Nordquist:
Hos NordQ kan man finde lækkert og anderledes legetøj til sit barn eller barnebarn. NordQ har et stort udvalg af legemad og har ligeledes også et stort udvalg af badelegetøj og strandlegetøj. Ingen kommentarer:

Send en kommentar