mandag den 18. maj 2015

Det lille Orø-værksted - bæredygtige fuglehuse

  
Til det nys overståede Kunsthåndværkermarked - Åben Have faldt jeg fuldstændig for de charmerende fuglehuse, som Det lille Orø-værksted havde med!
Hvert hus har sit helt eget særpræg og søde små detaljer - lige min smag. At husene så også er lavet af genbrugstræ og dermed er bæredygtigt design gør ikke projektet spor dårligere. ;-)
Historien bag er også rigtig fin, men jeg vil lade dem selv fortælle den. Jeg har kopieret nedenstående tekst fra deres hjemmeside.
 
"Som 8-årig begyndte Malthe at have en loppebod ved vejen ved vores hus på Orø. En forårsdag byggede han et fuglehus sammen med sin far Niels og satte det til salg i boden. Huset blev hurtigt solgt, og Malthe samlede genbrugsbrædder til endnu et fuglehus. Også dette hus blev solgt i loppeboden. Malthe og hans far byggede flere fuglehuse og begyndte efterhånden at deltage i de lokale loppe- og kræmmermarkeder. Også familiens yngste, Silas, begyndte at hjælpe i værkstedet. Siden er det blevet til talrige markeder rundt om i landet, adskillige udstillinger samt salg fra lokale butikker, gårdcafeer, gallerier og egen hjemmeside. Alt sammen med udgangspunkt i håndbygget kvalitet, bæredygtighed og stor kærlighed til naturen." 
 

Det lille Orø-værksted er at finde på Facebook og på deres egen hjemmeside Det lille Orø-værksted. Her kan man finde endnu flere billeder af de fine fuglehuse og foderhuse samt bestille, hvis man bliver fristet. ;-)


"Vi bygger både åbne foderhuse og foderbrædder, hvor alle fugle typer kan komme til, og mere aflukkede typer, hvor de mindre fugle kan spise uforstyrret. Hovedparten af husene er beklædt med svejset Icopal-tagpap, hvilket gør dem ekstremt modstandsdygtige over for det omskiftelige danske vejr - især de hårde vintre."
 

 
Jeg købte ikke et hus selv, men jeg overvejer det stadig, og jeg ved jo, hvor jeg kan få fat i et. ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar