søndag den 28. februar 2016

Selvportrætter 4. kl - de næste lag


Til de næste lag i baggrunden på 4. kl.s selvportrætter, brugte vi malertape, mønsterruller, enden af malerruller og hjemmelavede stempler.

De første lag i malerierne finder du beskrivelser på HER


Malertapen sættes på lærredet, så der dannes mønstre - striber, tern, stråler eller mere tilfældige. Sørg for at gnide tapen godt fast og undgå at den krøller, så malingen kommer ind under tapen. Kanterne på mønstrene skal helst stå helt skarpe, når tapen fjernes igen.


Mal ind over malertapen og fjern gerne tapen med det samme, og der vil være fine mønstre på lærredet.


Dyp enden af en malerrulle i maling og afsæt ringe på lærredet. 


Enden af spraydåser eller plastikkrus kan også fint bruges på samme måde til at lave ringe i andre størrelser.Vi lavede selv stempler af mosgummifigurer, der blev limet på enden af en korkprop eller et stykke papkassepap. Genbrug igen igen. ;-)
Jeg elsker at gemme ting, der ellers ville være blevet smidt ud og bruge i helt andre sammenhænge - gerne til noget kreativt.


De små stempler dyppes direkte i malingen og trykkes dernæst på lærredet som ovenfor. De store stempler på pappet påføres maling med en pensel og trykkes så mod lærredet - brug hele håndfladen og skab et jævnt tryk.

Mønsterullerne rulles i maling ligesom man gør med en almindelig malerrulle og rulles så hen over lærredet. Sørg endelig for kun at rulle den ene vej og ikke tilbage igen! For ellers tværes mønstret ud, da man ikke kan ramme i samme mønster helt præcist.Ingen kommentarer:

Send en kommentar