fredag den 14. juni 2013

Masaier i solnedgangen


De søde børn i 0. klasse har lavet masaikrigere!

I en kasse inde bagerst oppe på skabene fandt jeg en masse gamle trykklodser, som ikke har været i brug i de 7 år, jeg har været på skolen. Hvor længe siden det er, de har været brugt, kan jeg jo så kun gætte på, men jeg synes, det kunne være sjovt for 0. klasse at bruge dem til deres masaier i solnedgangen.


Vi har brugt:
1. Hvid kardus A4 og i A3
2. Flydende akvarel i rød og gul
3. Trykklodser
4. Akrylmaling til rammen (vi brugte orange, petrolblå, støvet lysegrøn og rød)
5. Papirer i afrikanske mønstre (jeg fandt mønstre på Pinterest, som jeg printede ud i farver)
6. Sorte markere


1. Hvert barn fik udleveret en trykklods og trykkede med de 4 akrylfarver i kanten af deres A3 kardus.


2. På A4 kardus "malede" de først hele papiret med rent vand, så det var vådt over det hele. Så kom de skiftevis rød og gul akvarelfarve på. Derpå tog de fat i hjørnerne på papiret og løftede, så farven begyndte at løbe. Først den ene vej og så den anden vej, så baggrunden blev mere levende. Så strintede de vand på papiret, så der dannedes pletter.


3. Mens papiret tørrede, rev de det mønstrede papir i mindre stykker, passende til tøj til de farverige masaikrigere. Alle fik to stykker papir med hvert sit mønster.


4. Mønsterpapiret blev limet på baggrunden (den flotte solnedgang), og med sorte tusser tegnede børnene arme, ben, hoved, hår, mønster på tøjet og våben.


5. Solnedgangen blev limet på papiret med den trykte ramme, og alle børnede skrev deres signatur. 


Nogle børn var der ikke, da der blev lavet solnedgangsbaggrund, så der blev masaierne limet direkte på rammen. Det gav nu heller ikke noget dårligt resultat. :-)

1 kommentar: