lørdag den 19. marts 2016

Schubertiade - med på noderne!


I år har vi et samarbejde med Schubertselskabet om at lave malerier til årets Schubertiade, som er en musikfestival i Roskilde, der afholdes i august, og malerierne skal bruges til plakater og programmer. Det er 3. år, selskabet indgår i et samarbejde med en 5. klasse i Roskilde og deres billedkunstlærer om at deltage. Jeg fik en henvendelse i efteråret og svarede selvfølgelig straks ja! Det er super spændende at lave noget sammen med børnene, som de oplever bliver brugt til noget "virkeligt" udenfor skolen.

Inden vores store maledag sammen med Bent-Erik, som er generalsekretær i Schubertselskabet, gjorde jeg lærrederne klar til at male på sammen med den ene 5. klasse. 
Jeg havde printet og kopieret en masse Schubertnoder, som børnene kunne klippe eller rive i mindre stykker og skabe en collagebaggrund på lærredet.


De arbejdede sammen to og to om et lærred. Nodestumperne blev limet på med limlak og fik også et lag ovenpå til at forsegle det.


Nogle klippede stykkerne ud - andre rev dem.


Nogle dækkede hele lærredet - andre kun delvist.


Slutresultatet var i hvert fald rigtig fint og børnene selv mægtig tilfredse med deres baggrunde. Det var også en god samarbejdsopgave.


Lærrederne fik lov at tørre i 2 dage og var så klar til at blive malet på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar