søndag den 7. april 2013

Fortællinger i malerietFortæl en historie med et maleri, og allerhelst en personlig! Det var opgaven, 6. klasse fik stillet. Der er historien om den unge, dygtige kajakroer Matias, Annas mormors hus i USA,  Matildes crush på Jake fra Twilight, Majs tur til Paris, Emmas fascination af klovne og mange flere gode fortællinger.Malerierne er lavet på mdf-plader 60 cm gange 60 cm.


Først er der bygget en dynamisk baggrund op. Brug alt hvad du overhovedet kan forestille dig at bruge til at male med, bare helst ikke en pensel! Sprøjt malingen på, hæld den på, tvær ud med fingrene, skrab den på med et stykke træ eller dup den på.


Sæt spor og mønstre på, men ikke alt for organiseret. Et fladt piskeris viste sig at give rigtig fine og sjove mønstre. Et plastikkrus, der normalt var til vand, gav flotte ringe, som det kan ses på adskillige af billederne.Da børnene var tilfredse med baggrunden, de havde skabt, så blev selve motivet tegnet op vha overhead, og her skulle der bruges pensel for at få et tydeligt motiv frem. :-)
Her er der malet med akrylfarve fortyndet med vand i ringene fra plastikkruset.
I flere af malerierne er der brugt guld eller sølv tusch til at tegne visse detaljer op med, såsom guitarstrengene eller omridset på kajakklubbens logo.

Rundt om den appetitlige lagkage ses tydeligt mønstret fra piskeriset.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar