lørdag den 20. april 2013

Fra tegneserie til popart


Skab kunst ud af et tegneseriebillede! 

Find et billede i en tegneserie, du godt kan lide. Et der siger dig noget, fortæller dig en god historie. Mange tegneseriebilleder er tegnet helt close up, så man får detaljerne med. Det giver en god effekt.

Tegn det valgte billede op på et lærred. Dette motiv er tegnet op i fri hånd og ikke vha overhead eller andet hjælpemiddel, så det er ikke helt nøjagtigt som i tegneserien. Bland malingen i de ønskede farveblandinger. Her ligger farverne tæt op af de originale, men man kan også gå efter de mere markante farver, som Warhol gjorde. Det vil give billedet et andet udtryk. 

Mal billedet med akrylfarver og tilføj de sorte linjer til sidst. Her er de malet med en tynd pensel, men du kan også med godt resultat bruge en tynd sort tusch. Jeg kan godt lide, når motivet går ud over kanten. Billedet kan selvfølgelig males i den størrelse, der ønskes. Her er der brugt et 20 gange 20 cm lærred.


Motivet er fra en tegneserie, der handler om den franske revolution, og dette close-up afbilder den kvindelige hovedperson, der forklædt som dreng følger den franske hær i krig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar