lørdag den 4. maj 2013

Dukker til miniby - samt lidt tips til fremstilling af møbler og andet tilbehør

 


Uden beboere er en Miniby ikke særlig levende at se på, så selvfølgelig skulle der også laves dukker til papkassehusene. Alle børnene lavede mindst en dukke hver. De skulle også lave en personbeskrivelse, som blev udstillet sammen med huse og dukker. Der var pizzakokken, som var allergisk overfor pizza, den fordrukne bartender Fulde-Sven, tvillingerne Ole og Poul, som havde en dyrehandel, ridepigerne Tina og Charlotte Lund og Fru Hansen, som var afhængig af banko.

Dukker til Miniby laves let af piberensere til kroppen, en vatkugle til hovedet, filteuld til hår og diverse stofrester, blonder og garn til tøj. 
Del en piberenser i 2 dele - den ene del skal være 2/3 del lang, den anden 1/3 lang. Den lange del foldes på midten og den lukkede ende stikkes i hullet på vatkuglen og limes fast. Det korte stykke placeres lige under hovedet klemt inde i det dobbelte stykke piberenser, som snos sammen der, hvor maven er placeret. Børnene snoede garn rundt om kroppen, så kun hænder og fødder var frie.


Tegn ansigt på med en tusch. Lim uld, man normalt bruger til at nålefilte med, på som hår. Små stofstykker eller blonder limes på som tøj.

Tag selv slik på bagvæggen.

Stolen er lavet af en plastikgaffel og et plastiklåg fra en juicekarton.


Beskrivelsen af, hvordan Miniby blev til, finder du HER


Vejledninger til og billeder af møbler og andet tilbehør til Miniby finder du HER

Te og kager på konditoriet.Kagefadene er lavet af knapper og perler, der er limet sammen. Kagerne her er fremstillet af modellervoks.

Ekspedienten i elektronikbutikken.

Fjernsyn og computere er fundet på en hjemmeside med printables i miniature, som lige var til at printe ud, folde og lime sammen.

På shopping i elektronikbutikken.

Med far hos købmanden.
Spejlvæggen er lavet af det stykke sølvfarvet pap, der er under laksen, når man køber røget laks.

Klar på bane 1 i bowlinghallen!

Ventende på sin tur i bowlinghallen. ;-)

Den lettere fordrukne bartender i bowlinghallen.

Vinflasken er lavet af det øverste af en engangsprøjte, som er skåret over i den rigtige længde og derpå malet vinrød. Vinetiketten kan findes i reklamer i den rigtige størrelse.

Pizzariaets ejer tager imod bestillinger.
Telefonen er en aflang perle fra en gammel halskæde. Pizzaen er et stykke filt til at sætte under stoleben for at beskytte gulvet. Der er tegnet med grøn og rød tusch, så det kommer til at ligne en pizza i ministørrelse.

Ventende på pizza.

Barstolen er lavet rullen fra et rulle sytråd med skruelåg fra en juicekarton ovenpå.

På indkøb hos den lokale købmand.

Alle frugter og grønsager er lavet af saltdej som er malet efter en tur i ovnen. Bøtterne på hylden er hætter fra tandpastatuber. Etiketterne er klippet ud af reklamer for Neutral, Jelp og lignende og limet på. I reklamerne kan man nemlig finde etiketterne i de rigtige størrelser.


Julemanden tager solbad på taget af sit hus. ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar