onsdag den 12. juni 2013

Dejlige røde æbler. :-)Jeg har fundet inspirationen til disse lækre æbler på denne blog apple still life. Jeg var helt sikker på, at dette projekt ville være helt perfekt til min 0. klasse, og jeg fik ret! Der kom de skønneste billeder ud af det. :-)På et hvidt A3 kardus tegnede børnene først et fad ved at bruge en plastiktallerken at tegne efter.


På fadet tegnede de 4 - 6 æbler op ved at bruge et plastikkrus. Ved siden af fadet tegnede de et ekstra æble.


Æblerne malede de med rød tempera blokfarve. De fik at vide, at de skulle male med runde bevægelse for at følge æblets form og endelig ikke frem og tilbage, fra side til side. Det slap de ret godt fra. De skulle lade et lille stykke hvidt blive i midten, så det kunne indikere highlight.Så stillede jeg flydende akvarelfarver frem på hvert bord og fjernede temperafarverne. En palet med gul akvarel og en palet med blå til at male fadet med omkring æblerne. De måtte meget gerne male mønster.
Baggrunden malede de også med flydende akvarelfarver. På et bord fik de blå og rød, på et andet bord fik de udelukkende rød og gul. De fik at vide, at de endelig skulle bruge rigeligt med vand undervejs og holde farverne våde.Billederne tørrede så til ugen efter, hvor børnene tegnede stilke på æblerne med sorte markere. Først en "smilende mund" midt på æblet, og dernæst selve stilken lidt buet opad fra "munden". Beskrivelsen med munden forstod børnene fra 0. klasse rigtig godt. ;-)


Til sidst tilføjede de skygger på undersiden af æblerne og fadet med mørke blå og lilla oliekridt.


Lækre æbler, lige til at spise! Uhmmmmm. :-)


Fik du ikke også lyst til en bid? :-)1 kommentar:

  1. So glad your students had fun with this lesson. I like the patterns they added to the plates!!

    SvarSlet